• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Guild war nowa idea?

Blizny

New Member
Reaction score
2
Wpadłem na pomysł żeby wprowadzić dwie gildie...
Przykładowe nazwy "Dobro" i "Zło" każda gildia miała by swój jeden wyjebany w kosmos zamek...
Liderami mogło by być 3-5 graczy, nowy gracz wybrałby gildie 1 lub 2 i dołaczył do niej...

Moja teoria?
Dwie gildie to nie piędziesiąt co za tym idzie nawet przy stu graczach było by ciekawie jeśli chodzi o wary...
Co o tym myslicie? Co mozna by było jeszcze do tego pomysłu dodać?
Jakieś kreatywne pomysły?

Chodzi mi o to że w tibi każdy kto ma pacc może zrobić swoją gildię prawda? Prawda..
Na ots zauważyłem dużo gildi po 1-2 osoby takie troche to śmiecenie bazy na moje.
Po co takie coś ???
OTS - średnio 150 graczy
REAL - średnio 400 ~graczy
na rl teamy po 30 ludzi to jest war bo 4 gildie i wg...
Ale na ots... wary są po prostu do dupy przynajmniej ja tak uważam...
Powody? Jest mało ludzi... Na GC wieje nudą...

A co by było gdyby przy wybieraniu nicku postaci zakładaniu chara była opcja wybierz gildie?
"DOBRO" vis "ZŁO" (jeśli nie rozumiesz to GILDIA_ID1 vis GILDIA_ID2)
A jeśli nawet nie przy zakładaniu postaci to w późniejszym etapie gry gdyby ktoś chciał dojść do gildi...
To zapisałby się tak po prostu... bez akceptacji ze strony lidera gildi...
Blokada zapisu do 2 gildi jednocześnie oraz wyjścia lub zmiany gildi na określony czas np 3 dni.
Taka blokada że nie możesz zostawić gildi bo ta 2 jest lepsza... albo np wg nie było by opcji pozostawienia gildi.
Wojny mogłby robić "lider" akceptować jak na rl rzucać wyzwania albo o określonej godzinie np 18-20 :P nie wiem co myślicie o tym?
Jest to jakieś sensowne?

Niby cos tam jest, ale co z teamami które chca miec swoje własne gildie nie mowie tu o 3 osobowych gildiach tylko np 20.. Troche podcinasz im skrzydła mozna by to jakos przemyslec wszystko i dopracowac, poza tym nie kazdy kto by wybrał te gildie przy zakladaniu nicku byłby chetny na wary wiec co z takim?

Dlatego was pytam co o tym myślicie każda myśl jest ważna :P
Niby tak niby podcinam im skrzydła :P piszcie co myslicie o tym.

ots.waw.pl ? Jakieś 5 lat temu było to samo na nim może 10 lat? :)
Znam wiele otsów co to jest już według mnie to nie ma racji bytu na ogromnych serwerach.

Pomysł fajny, ale to bardziej moim zdaniem pod ots'y typu RPG bo wątpie aby na evo się to sprawdziło ..

A moim zdaniem pomysł zajebisty jak by był przemyślany i napisany w ogarnięty sposób.
Przy tworzeniu postaci masz wybór nap: utworzenie nowej gildi, dołączenie do istniejącej(bez zgody lidera, jedynie lider może dać leave jeżeli gracz osiągnie XXX level i okaże się noobem), i ostatnia opcja nie przystąpienie do żądnej z gildi.

Moim zdaniem system działający w podobny sposób mógł by przyjąć się na evo, real itp itd i sre.

Tak się właśnie zastanawiam zanim zaczne szukać kogoś kto byłby chętny pomóc w wprowadzeniu takiego systemu.
Moim zdaniem to jest ciekawa idea.
Np 2-3-4 takie bractwa wprowadzić żeby nie było że 1 gildia na 1 lecz np 2 sojusze maja ze soba i 2 gidlia ma 2 sojusze jakoś tak ... a najlepiej nie do pary np 3 gildie... liderem mógłby być np admin. hm :P

- - - Updated - - -

przy okazji jak juz pytam maccie jakies propozycje na nazwe takiej gildi?

alliance kojaży mi się z wojną na pistolety a horde to takie krótkie i bardziej do wowa pasuje Eternal kingdoms fajne ale nie chce kopiować nazwy coś orginalnego może z filmu znacie jakieś takie ciekawostki?:P
Ogołnie zrobiłem miasto które wygląda jak po ataku jakiegoś króla chciałbym żeby jego legenda była że zamek zaatakował jakiś typek ... i wg tak myśle teraz o wszystkim żeby potem zacząć wprowadzać to w ots ale lepiej moieć przygotowane pomysły a nie dodawać potem ... na spontana bo kaszana wyjdzie...
dlatego pytam o te gildie ;p

:D nie bo na pewno wygrają cipki :B bo dicksy to huje :D

polski raczej obcy no nie?

#temat

Nie wypali jeśli to zrobisz na obecnym balansie profesji, musisz dodać parę nowych i zmienić znacząco balans istniejących, bo inaczej to będzie kolejne "coś", więc nie widzę wtedy w tym przyszłości.

Tak obcy jestem pół mudzinem trolem :<
zobaczymny co wyjdzie

- - - Updated - - -

Jest ktoś chętny do pomocy?:)

Last edited:
Tak obcy jestem pół mudzinem trolem :<
zobaczymny co wyjdzie

- - - Updated - - -

Jest ktoś chętny do pomocy?:)

a masz dedyk itp. albo będziesz mógł go załatwić czy to taki projekt "może da radę go wystartować"

Pomysł fajny, miałem coś takiego zrobić na swojego serwa, ale pomyślałem że sie nie spodoba, ale ten temat podkręcił mnie i chyba to zrobię na swoim nowym OT :)

Tak wszystko będzie tylko trzeba pierw zrealizować pomysł.
Mam w bazie 3 gildie ale nie wiem jak zrobić żeby gracz sam mógł się zapisać do jednej z 3 gildi.

jeśli czegoś takiego nie wiesz to naprawdę, to nie wypali na dłuższą metę xD

zrób coś takiego przy zakładaniu postaci, że:

obok wyboru profesji dajesz wybór np.

ziomale
dresy
urzedasy

i gdy zaznaczamy jedno z pol to dodaje nas do jednej z tych gildii

Back