Homepay dla Modern/GesiorAAC

Szakalo

New Member
Joined
Feb 26, 2012
Messages
18
Best answers
0
Reaction score
0
Jedyny błąd jest taki, że po wysłaniu smsa, nie dochodzą punkty , mimo tego że jest wszystko skonfigurowane, nie brałem pod uwagę że to może być problem z dns strony, bo poprzez domenę nie można zmienić ip w ip changerze, chociaż ona sama w przeglądarce działa i pewnie tu jest wina.
Rozwiązane all już, nara "znawcy":)
 
Last edited:

Seminari

Banned User
Joined
Dec 13, 2009
Messages
1,496
Best answers
0
Reaction score
34
Location
Poland
Jedyny błąd jest taki, że po wysłaniu smsa, nie dochodzą punkty , mimo tego że jest wszystko skonfigurowane, nie brałem pod uwagę że to może być problem z dns strony, bo poprzez domenę nie można zmienić ip w ip changerze, chociaż ona sama w przeglądarce działa i pewnie tu jest wina.
Rozwiązane all już, nara "znawcy":)
podaj rozwiązanie, żeby potem inni mieli już odpowiedź ;p
 

Szakalo

New Member
Joined
Feb 26, 2012
Messages
18
Best answers
0
Reaction score
0
Nazwa usługi,którą wybrałem nie była obsługiwana przez ich operatora i to naprawią, tak mi powiedzieli, dziś już wszystko działa, więc każdy kto będzie miał problem niech odrazu pisze do nich, bo na tym forum to sami znawcy co maja tylko jedno rozwiązanie a jak nie zgadza się to odrazu wyzywają :) pzdr:)
 

XKuzirashi

ASP.NET MVC[C#], SPA[JS], NODE, PHP, LINUX[Debian]
Joined
Mar 30, 2011
Messages
393
Best answers
0
Reaction score
761
Location
Poland
Wszystko poprawnie skonfigurowane wysłałem sms'a na podany kod otrzymałem zwrotny SMS: Homepay.pl - Usługa wykonana, natomiast punkty nie zostały dodane. Proszę o pomoc. ModernAAC.
 
OP
elf

elf

Sing, sing blue silver
Joined
Dec 11, 2007
Messages
3,665
Best answers
1
Reaction score
116
Location
Cracow, Poland
Obie wtyczki aktualizowane, dodane płatności IVR premium.
 

Samme

.::EmmaS-SammE::.
Joined
Mar 4, 2008
Messages
2,399
Best answers
0
Reaction score
48
Location
/poland
Świetna robota. Wszystko działa jak należy.

Zachęcam do używania tych nowych metod płatności w Homepay - IVR, są wyższe stawki niż z SMS (ponad 50%) - a jeśli gracz nie ma np. telefonu komórkowego to może zawsze zadzwonić ze stacjonarnego (Tibiany sądzę, że będą korzystać, bo tutaj 70% wysyła to z telefonów rodziców).
 

Grochu

Intermediate OT User
Joined
Aug 10, 2009
Messages
165
Best answers
0
Reaction score
0
Ok, więc tak jak poradził mi Elf postanowiłem skorzystać z bezobsługowej opcji w serwisie Homepay. Po skonfigurowaniu wszystkiego jak należy (tak mi się wydaję) po próbie wejścia na mojastrona/homepay/page.php odwołuje się dany błąd:

PHP:
Warning: require(homepay/config.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Users\Grochu\Desktop\OTS NOWE\XAMP I OTS\xampp\htdocs\homepay\page.php on line 2

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'homepay/config.php' (include_path='.;C:\Users\Grochu\Desktop\OTS NOWE\XAMP I OTS\xampp\php\PEAR') in C:\Users\Grochu\Desktop\OTS NOWE\XAMP I OTS\xampp\htdocs\homepay\page.php on line 2
Który odnosi się do tej linijki:

PHP:
require("homepay/config.php");
Czyli jeżeli dobrze rozumiem to coś schrzaniłem w config.php ALBO jest to kwestia tego, że jeszcze nie posiadam zweryfikowanych usług bezobsługowych w serwisie homepay.


Oto mój config:

PHP:
<?php
$config['homepay'] = array(
	'uid' => XXXX, // ID PARTNERA
	// - numer widoczny w Panelu Partnera Homepay
	'provider' => 'XXXX', // DANE PARTNERA
	// - imię, nazwisko, adres zamieszkania

	'aid' => 1810, // ID TRANSFERU
		// - numery usług widoczne są w Transfery > Konta
	'hash' => 'XXXX', // HASH (HASŁO) TRANSFERU
		// - widoczne po wejściu w tryb edycji konkretnego konta w Transfery > Konta
	'transfers' => array(
		// KOSZT => ILOŚĆ PUNKTÓW
			// - za jaką kwotę jaka ilość punktów powinna zostać przyznana
		'10' => 120,
		'30' => 400
		
		
	),

	'message' => 'EDEN', // TREŚĆ WIADOMOŚCI SMS (bez HPAY. !!!)
		// - dla wszystkich, różnych płatności (np. 3zł, 6zł, 9zł) MUSI być taka sama!
	'sms' => array(
		// KOSZT => ILOŚĆ PUNKTÓW, NUMER USŁUGI SMS
			// - za jaką kwotę (netto) jaka ilość punktów przy podaniu numeru usługi SMS
				// numery usług SMS widoczne są w SMS > Konta
		'3' => array(20, 4931),
		'6' => array(45, 4932),
		'14' => array(120, 4933)
	),

	'ivr' => array(
		// KOSZT => ILOSĆ PUNKTÓW, NUMER USŁUGI IVR, NUMER TELEFONU
			// - za jaką kwotę (netto) jaka ilość punktów przy podaniu numeru usługi IVR i numeru docelowego
				// numery usług IVR widoczne są w SMS > Konta
				// numery docelowe widoczne są po wejściu w tryb edycji konkretnego konta w IVR > Konta
		'3.19' => array(22, 122, 704304991),
		'5.22' => array(40, 123, 704504991),
		'10.15' => array(90, 126, 704704991)
	)
);

if (!function_exists('str_getcsv'))
{
	function str_getcsv($input, $delimiter = ',', $enclosure = '"')
	{
		$tmp = fopen('php://memory', 'rw');
		fwrite($tmp, $input);
		fseek($tmp, 0);

		$res = fgetcsv($tmp, 4096, $delimiter, $enclosure);
		fclose($tmp);
		return $res;
	}
}
?>


//XXXX - jest to po prostu "zamaskowane" moje ID konta, hasło hash oraz moje dane osobiste, więc nie ma to nic wspólnego z błędnym configiem.
//Używam GęsiorACC

Proszę o sprawdzenie configu czy jest tam wszystko wporządku i o ewentualną poradę/wskazówkę co poprawić. Z góry dzięki!
 
Last edited:
OP
elf

elf

Sing, sing blue silver
Joined
Dec 11, 2007
Messages
3,665
Best answers
1
Reaction score
116
Location
Cracow, Poland
Ok, więc tak jak poradził mi Elf postanowiłem skorzystać z bezobsługowej opcji w serwisie Homepay. Po skonfigurowaniu wszystkiego jak należy (tak mi się wydaję) po próbie wejścia na mojastrona/homepay/page.php odwołuje się dany błąd:

serio? a przeczytałeś w ogóle README, czy uznałeś, że jesteś mondrzejszy i README nie jest dla Ciebie?
Przeczytaj, a potem spójrz dopiero co napisałem:

Fakt, nie ma podanego linku, ale ekhm.. chyba każdy debil się domyśli, że http://www.adres.pl/?subtopic=homepay? :)
 

Grochu

Intermediate OT User
Joined
Aug 10, 2009
Messages
165
Best answers
0
Reaction score
0
Fakt, że nie pomyślałem o tym i jest to mój bład, ale mógłbyś sobie darować te teksty.

Zapytałem się przecież jak człowiek, nie miałem pojęcia że o taka błachostkę chodzi :)

btw. też Wam nie wyświetlało polskich znaków? U mnie wystarczyło w layout.php zmienić kodowanie na UTF-8 i już jest wporzadku. Jedynie litery "ł" nie potrafi normalnie wyświetlić, nie mam pojęcia dlaczego :)

Aha i jeszcze jedno. Nie mam pojęcia czy to jest bład, ale przy opcji transferów bankowych przy usłudze np. 10zł dolicza prawdpodobnie podatek VAT czego o ile dobrze kojarzę nie powinno się robić przy transferach bankowych.

Załaczam screeny:
Przy wyborze płatności:


I już na stronie homepay


Więc na mojej stronie oraz w serwisie homepay po przejsciu do danej uslugi wyświetla dwie inne ceny różniace sie podatkiem VAT.


@edit

Znalazłem drugi bład który u mnie występuje. Mianowicie zrobiłem test, który jest udostępniony w serwisie homepay przy usłudze SMS Premium, którym mogę sprawdzić czy dana usługa poprawnie działa. No i tak. Przy danej usłudze, która miałem zamiar sprawdzć kliknałem "wyślij", później wpisałem suffix, który jest przypisany do danego konta na którym byłem zalogowany, czyli w tym przypadku był to ten pogrubiony napis:
Wyślij wiadomość o treści: HPAY.EDEN.6523437 na numer 7655.
, wpisałem numer na który wysyłamy SMS i kliknałem "ok".

I niby teraz jest wszystko pięknie, po chwili przychodzi dane 45PP, które miało przyjść. Lecz niestety zaczeło dziać się coś dziwnego, zamiast tylko jeden raz wysłać 45PP to na konto przybywało mi co chwile PO 45PP i robiło się tego 90,135,180 itd...

W serwisie homepay "ok", które testuje dana usługe kliknalem tylko raz i nie mam pojecia teraz czy jest to kwestia tego,że tamten "tester" tak działa i co chwile przysyła dana wartość PP która powinniśmy dostać tylko raz czy jest to kwestia skryptu, który co chwile przypisuje do konta po te 45PP.

btw. Mój config jest umieszczony 2 posty wyżej. Aha, i używam GęsiorACC

Z góry dzięki za pomoc! Miejmy nadzieje, że niedługo ta nowa opcja bezobsługowa stanie się w pełni funkcjonalna, bo naprawdę jest to fajna sprawa:)
 
Last edited:

Grochu

Intermediate OT User
Joined
Aug 10, 2009
Messages
165
Best answers
0
Reaction score
0
Odświeżam.

@edit

Oj przepraszam, troszkę za wcześnie odświeżyłem temat. Nie zauważyłem, że nie minęły jeszcze 24 godziny.
 

vDk

Member
Joined
Jul 22, 2007
Messages
795
Best answers
0
Reaction score
14
Location
Poland, Kraków
@Grochu
Też miałem na początku ten problem, sprawdź czy coś nie dodaje ci białych linii do skryptu (u mnie dodawał źle zakodowany plik config.php).
 

hemrenus321

Advanced OT User
Joined
Jun 1, 2010
Messages
385
Best answers
1
Reaction score
119
Location
Poland
Ja tu czegoś nie rozumiem, zostawiłem sobie tylko sms premium, powiedzmy że wysyłam sms... i gdzie mam wpisać kod? w tym skrypcie dla usługi sms jest tylko info na jaki numer mam wysłać? 0.o bo nie widzę tu jakoś pola do wpisania kodu zwrotnego :(
 

Sinner

Excellent OT User
Joined
Apr 18, 2008
Messages
34
Best answers
0
Reaction score
4
Po dobrze ustawionym configu, ustawieniem pliku wejściowego na api.php(Gęsior ACC) oraz aktywnej usłudze homepay punkty premium w teście nadal nie przychodzą. Miał ktoś podobny problem?
 

Lanceq

Banned User
Joined
Dec 19, 2011
Messages
1,730
Best answers
0
Reaction score
141
Po dobrze ustawionym configu, ustawieniem pliku wejściowego na api.php(Gęsior ACC) oraz aktywnej usłudze homepay punkty premium w teście nadal nie przychodzą. Miał ktoś podobny problem?
Napisz ticket'a do supportu HP, w końcu to ich oficjalny skrypt więc muszą Ci pomóc ;)
 

Venn

Member
Joined
Aug 16, 2009
Messages
547
Best answers
0
Reaction score
20
Mam błąd w srypcie dla modern acc
Code:
A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: code

Filename: gifts/gifts.php

Line Number: 481
adres url do którego pliku ma się odnosić ?
 
Last edited:
Top