Obrotu![]()
Mozna wiedziec ile bedizecie jeszcze pierdolic o tych waszych podatkach, az wkoncu obczaicie co pisalo w 1 poscie tematu?;/
Nie, ja jestem na zasadach ogólnych, na książce przychodów i rozchodów. Jestem VATowcem ale dopiero po przekroczeniu limitu. Nie płace ryczałtu.Ah no i to, ze nie jestes VATowcem nie znaczy, ze tego podatku nie placisz. Placisz jakis tam zryczaltowany bodajze 8% od calosci obrotu ( nie jestem pewien ).
Nie, ja jestem na zasadach ogólnych, na książce przychodów i rozchodów. Jestem VATowcem ale dopiero po przekroczeniu limitu. Nie płace ryczałtu.
Zasada Polish Board.
Chcesz zarabiać = płać!
to ma byc wg. ciebie tlumaczenie "specjalisto?"
Mam własnego doradce podatkowego. Możliwe. http://www.tvncnbc.pl/moze-nie-musi...prawdz-to,5980483,25,klip.html#m=5980483,c=25Nie mozliwe zebys tego VATu nie placil. Panstwo najlepiej wyruchaloby Cie z kasy na kazdym kroku. Zapytam ksiegowej jutro bo cos mi sie wierzyc nie chce.
Wiesz co to jest jeszcze inaczej, ja nie płace tego VATu bo rozliczam sobie wszystko na książeczke, ale za to płaci go za mnie Dotpay, tzn ja nie wystawiam faktury Dotpayowi na Xzł+VAT, ale na Xzł, tak jak osoba fizyczna. No i od tego potem sobie nie odliczam VATu jak inni, ale po prostu całą wartość danego przedmiotu kupionego na fakture na firmę i później podatek dochodowy odliczam od tej mniejszej sumy po odliczeniu tych przedmiotów/usług kupionych na firme. Troche pogmatwane to no ale nie ma tak, że mam więcej niż inni.Nie mozliwe zebys tego VATu nie placil. Panstwo najlepiej wyruchaloby Cie z kasy na kazdym kroku. Zapytam ksiegowej jutro bo cos mi sie wierzyc nie chce.
10zł to nic. oni z 3.66zł dają Ci 1.23zł z czego automatycznie odliczają Ci 0.22zł i do Twojej kieszeni trafia na czysto 1.01zł. Ty nic nie musisz robić, oni sami Ci wszystko rozliczą. A kopie "czegos tam" to pewnie każdy będzie wymagał bo jest to potwierdzenie Twojej tożsamości. Pamiętaj, musisz mieć konto na osobę powyżej 18ego roku życia.kleksu@
na dotpay mam juz 80zl zgromadzone z kolega ale :
1. trzeba 10zl na aktywacje
2. nie jestem pewien jak tam jest z podatkami.. czy po tym jak oni odlicza sobie juz np. z 3.66 te swoje 2zl, mi dadza ~1zl, to czy potem jeszcze musze jakos im cos oddawac?.. w dodatku przy wyplacie pisze cos zeby dokumenty jakies wyslac im.. 2 kopie czegos tam.. ehh ;[
1. trzeba 10zl na aktywacje