• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Kupno netbooka

Status
Not open for further replies.
hahaha wybrakowany produkt i jeszcze 100 zlotych za niego dawac!!! Steve Balmer to ma jednak leb! Jego mina, kiedy ktos kupuje kolejny windows 7 starter: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b6/Steve_ballmer_2007_outdoors2.jpg

heh jak to ladnie brzmi "starter" to sie ludziom tak dobrze kojarzy wiec nikt nie wpadnie na to, ze to produkt wybrakowany. Kompa przysylaja a to sie okazuje, ze jego mozliwosci dzieki temu systemowi nie wykraczaja znaczaco poza mozliwosci sprzedawanych obecnie komorek

Ludzie eh ludzie...

Fakt ten brak możliwości zmiany tapety może wkurzać ale bez przesady ;p

Braki:

brak możliwości zmiany tapety - da się przeżyć
brak zaawansowanego graficznie interfejsu Aero Glass - netbook i tak jest na to za słaby
brak podglądu programów na pasku zadań oraz funkcji Aero Peek - za słaby
brak szybkiego przełączania użytkowników (bez konieczności wylogowywania) - i tak tego nie używam
brak wsparcia wielu monitorów - yyy nie potrzebne mi to
brak odtwarzania DVD - w netbooku nie ma napędu optycznego xd
brak Windows Media Center - jak wyżej
brak obsługi domeny Windows - yyy

Windows 7 starter raczej nie kosztuje 100 zł bo z tego co widziałem w różnicach w cenie wychodziło 50-60 zł ;p

co nie zmienia faktu, że jak NB jest aż tak słaby to lepiej mieć winxp okrojony ze śmieci niż fabrycznie okrojony win7
albo androida ;d(a co, można, do przeglądania neta jest raczej dobry)

imho dobry

Co do chrome OS - nie wiem czego sie spodziewacie. Jezeli bedzie taki jak przegladarka chrome to podziekuje od razu. W ogole mi to nie odpowiada, traktowanie czlowieka jak ograniczonego umyslowo, kilka opcji na krzyz, dziwnie porozmieszczane wszystko, to nie dla mnie. Poza tym watpie zeby interfejs takiego chrome os bylby lepszy od rozwijanych od lat gnome czy kde. Do tego dochodzi fakt, ze niedlugo wszystko, z czego ludzie beda korzystali bedzie z "google" w tytule. Wyobrazcie sobie jakie mozliwosci daje to Google i jak ograniczy rozwoj chocby oprogramowania. Mysle, ze glebiej niz microsoft, chociaz co prawda programisci google wydaja sie byc madrzejsi to ja im wole podziekowac. Tak zeby zawsze byl "wolny rynek" ;)

Status
Not open for further replies.
Back