Mam taki pomysł, bo nie jestem pewien pod jaki client robić, a zawsze chciałem zrobić 1 datę kompatybilną z różnymi clientami...
Może jaśniej o co mi chodzi..
więc tak, normalnie w loocie potworów mamy:
<item id="" chance="" countmax=""/> (countmax jest dla itemów stackowanych, oraz używa się go gdy mamy doczynienia z możliwością zloocenia więcej niż 1 takowego itema)
chcę dodać by jeszcze była opcja
client_id = ""
jeśli w deklaracji, nie byłoby jednak client_id = "" to przyjmie to jako default...
jeśli natomiast jest np. client_id = "944"
to przy lootowaniu z potwora sprawdza, czy w config.lua w
clients = {
944 = true,
}
czy właśnie jest postawiony warunek, że dlatego klienta jest TRUE
jeśli natomiast jest FALSE, to nie dodaje do loota tego itemka
jak sądzicie, warto się z tym pierdolić czy macie jakieś inne ciekawe propozycje jak inną drogą to zrobić?
Myślałem nad tym by zrobić creatureevent script i jest tabelka potworów
[nazwa moba] = { itemid, chance, itemid2, chance2, itemid3, chance3} itd.
np.
tabela = {
["Swamp Troll"] = {id_medicine_poucha, 1},
["Witch"] = {id_bag_of_apple_slices, 0.5},
}
itd.
i potem tak jak diath napisał, sprawdzić UID corspe potwora przy zabiciu i dodać do niego Item funkcją, addcontaineritem~~
tylko jeszcze pytanie, czy jest jakaś funkcja, która do msg o loocie doda info "a medicine pouch" ?
Może jaśniej o co mi chodzi..
więc tak, normalnie w loocie potworów mamy:
<item id="" chance="" countmax=""/> (countmax jest dla itemów stackowanych, oraz używa się go gdy mamy doczynienia z możliwością zloocenia więcej niż 1 takowego itema)
chcę dodać by jeszcze była opcja
client_id = ""
jeśli w deklaracji, nie byłoby jednak client_id = "" to przyjmie to jako default...
jeśli natomiast jest np. client_id = "944"
to przy lootowaniu z potwora sprawdza, czy w config.lua w
clients = {
944 = true,
}
czy właśnie jest postawiony warunek, że dlatego klienta jest TRUE
jeśli natomiast jest FALSE, to nie dodaje do loota tego itemka
jak sądzicie, warto się z tym pierdolić czy macie jakieś inne ciekawe propozycje jak inną drogą to zrobić?
Myślałem nad tym by zrobić creatureevent script i jest tabelka potworów
[nazwa moba] = { itemid, chance, itemid2, chance2, itemid3, chance3} itd.
np.
tabela = {
["Swamp Troll"] = {id_medicine_poucha, 1},
["Witch"] = {id_bag_of_apple_slices, 0.5},
}
itd.
i potem tak jak diath napisał, sprawdzić UID corspe potwora przy zabiciu i dodać do niego Item funkcją, addcontaineritem~~
tylko jeszcze pytanie, czy jest jakaś funkcja, która do msg o loocie doda info "a medicine pouch" ?