• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Modyfikacja klienta

sn3ejk

This account is inactive.
Solutions
1
Reaction score
147
Czy modyfikacja klienta jest legalna? Czy może za to grozić odpowiedzialność karna? A jeśli jest nie legalna, to czy modyfikacja klienta w pamięci (czyli, gdy jest uruchomiony) jest legalna?

Przy okazji, istnieje jakiś sposób na zablokowanie okienko skills w Tibii, tak aby po kliknięciu się nie pojawiało?

Ktoś kiedyś JAVA'owego klienta LoL'a zmodyfikował i dostał 500 Euro grzywny.
Nie wiem jak z tymi tibijskimi, ale na Twoim miejscu modyfikowałbym tylko w celach edukacyjnych.
Peace!

Tak, jest nielegalne.
Tak, może za to grozić odpowiedzialność karna, chociaż z tego co widać aktualnie na arenie ots to cipsoft ma w to wyjebane albo blokują ich jakieś kruczki prawne.
Nic mi o tym nie wiadomo.
Jak się ma source to żaden problem.

Czyli teraz czekam na odpowiedź na pytanie 2.
Przy okazji, istnieje jakiś sposób na zablokowanie okienko skills w Tibii, tak aby po kliknięciu się nie pojawiało?

Mozesz uzyc programy do modyfikacji PE naglowkow i zrobic zeby Twoj .exe ladowal Twoja wlasna .dllke przy starcie aplikacji, a nastepnie w tej .dllce uzyc FindWindow/FindWindowEx/DestroyWindow zeby usunac przycisk Skills.

W zasadzie jest o nie legalne, ale Cip$oft jest na tyle małą firmą, że nie będzie się czepiał.
Tak samo z pokemon adventures i innymi DBKO szitami jest.

Last edited:
Używanie clienta tibi do grania na OTS jest nielegalne ale juz odpalanie ots jest legalne ponieważ Serwery ots są darmowe i kod zródłowy jest napisany od zera natomiast taki client jest wytwórem Cipsoftu i wiązą sie z tym prawa autorskie ale oni maja na o wyjebane ale jezeli niechcesz łamać prawa to polecam ściągniecie i zmodyfikowanie Clienta YATC jest on darmowy i open source więc można z nim Zrobić praktycznie wszystko !

Używanie clienta tibi do grania na OTS jest nielegalne ale juz odpalanie ots jest legalne ponieważ Serwery ots są darmowe i kod zródłowy jest napisany od zera natomiast taki client jest wytwórem Cipsoftu i wiązą sie z tym prawa autorskie ale oni maja na o wyjebane ale jezeli niechcesz łamać prawa to polecam ściągniecie i zmodyfikowanie Clienta YATC jest on darmowy i open source więc można z nim Zrobić praktycznie wszystko !

Zapomniales tylko dodac, ze kod YATC mozna porownac z gownem.

Z tego co wiem to ten pokemon ots miał jakąś karę tylko chyba nie o samego klienta tylko o stronę ; d

Niedokładnie o stronę a o wykorzystywanie znaku towarowego pokemon do zarabiania bez zadnej licencji itp

Zgadzam sie YATC to gówno ale jak ktoś chce być w pełni legalny to zawsze jest to jakas alternatywa ale 2 sprawą jest ze prawami autorskimi objęte tez są Grafiki Więc je tez od 0 wszystkie trza by było wykonać aby w najmniejszym stopniu nie łamać prawa

Last edited:
Niedokładnie o stronę a o wykorzystywanie znaku towarowego pokemon do zarabiania bez zadnej licencji itp

Chuja prawda, nintendo przywaliło się do pokemononline.com.br za sprity ripnięte z jednej z gier na GBA. Dla ciekawskich 2 sprity

mankeyandprimeape.png

Ogólnie mam zamiar nie używać skillów, nie nie wiem co z tą zakładką zrobić. Jakieś idee?

Więc takie rozwiązanie raczej mnie nie interesuję, nie chce mieć żadnych prawnych komplikacji (może i ryzyko, że Cipsoft będzie chciał mnie zjeść nie jest duże, ale wole nie ryzykować).

Więc takie rozwiązanie raczej mnie nie interesuję, nie chce mieć żadnych prawnych komplikacji (może i ryzyko, że Cipsoft będzie chciał mnie zjeść nie jest duże, ale wole nie ryzykować).

prędzej by z Ciebie mydło zrobili niż zjedli, a wracając do tematu to najlepszym rozwiązaniem jest dll injection lub przerobienie YATC, który ma troche zacofany kod

Hm, ryzykujesz używając nawet sprity Cipsoftu... więc jeśli ryzyko, to na całego. Poza tym, wedle prawa, NAJPIERW dostaniesz upomnienie o usunięcie tego z serwera a dopiero później można prowadzić postępowanie karne.

Jak używa sprity Cipsoftu? Przecież one są w oryginalnym kliencie tibii : d Chyba, że chodzi o to że używa klienta Cipsoftu do łączenia z otsami to co innego

Back