Slime
Active Member
- Reaction score
- 33
Zamieniłem u siebie w kliencie club fighting na agility, a obronę tarczą chciałem zamienić na uniki, zależne właśnie od agi. Problem jest w tym, że po edycji jakichkolwiek parametrów w player.cpp, silnik nie chce się skompilować. Przykładowo, zamieniam przypadkową linijkę:
if(vocation->getMultiplier(MULTIPLIER_DEFENSE) != 1.0)
na
if(vocation->getMultiplier(MULTIPLIER_DEFENSE) != 2.0)
I kompilator zwraca taki komunikat:30
30 (ściezka)\server\gui.h:24, from ..\player.cpp In file included from ../gui.h:24, from ../player.cpp
30 (ściezka)\server\player.cpp from ../player.cpp
23 (ścieżka)\server\playerbox.h expected constructor, destructor, or type conversion before "class"
Co ciekawe, jeśli zmienię tę linijkę na wartość wyjściową if(vocation->getMultiplier(MULTIPLIER_DEFENSE) != 1.0) silnik dalej nie chce się skompilować i musze podmienić player.cpp na nowy, wyciągnięty prosto ze ściągniętego sourca, żeby móc go znów skompilować.
Nawet taka głupota jak zamiana g_game.addMagicEffect(getPosition(), MAGIC_EFFECT_WRAPS_GREEN); na g_game.addMagicEffect(getPosition(), MAGIC_EFFECT_WRAPS_BLUE); sprawia, że silnik się rozdupcza, jednocześnie rozdupczając moją wizję serwera.
Do kompilacji używam Stian's Repack Dev-Cpp v2.
Tutaj temat po angielsku z obrazkiem:
http://otland.net/threads/uneditable-player-cpp-on-tfs-0-3-6pl1.208072/#post-1992487
if(vocation->getMultiplier(MULTIPLIER_DEFENSE) != 1.0)
na
if(vocation->getMultiplier(MULTIPLIER_DEFENSE) != 2.0)
I kompilator zwraca taki komunikat:30
30 (ściezka)\server\gui.h:24, from ..\player.cpp In file included from ../gui.h:24, from ../player.cpp
30 (ściezka)\server\player.cpp from ../player.cpp
23 (ścieżka)\server\playerbox.h expected constructor, destructor, or type conversion before "class"
Co ciekawe, jeśli zmienię tę linijkę na wartość wyjściową if(vocation->getMultiplier(MULTIPLIER_DEFENSE) != 1.0) silnik dalej nie chce się skompilować i musze podmienić player.cpp na nowy, wyciągnięty prosto ze ściągniętego sourca, żeby móc go znów skompilować.
Nawet taka głupota jak zamiana g_game.addMagicEffect(getPosition(), MAGIC_EFFECT_WRAPS_GREEN); na g_game.addMagicEffect(getPosition(), MAGIC_EFFECT_WRAPS_BLUE); sprawia, że silnik się rozdupcza, jednocześnie rozdupczając moją wizję serwera.
Do kompilacji używam Stian's Repack Dev-Cpp v2.
Tutaj temat po angielsku z obrazkiem:
http://otland.net/threads/uneditable-player-cpp-on-tfs-0-3-6pl1.208072/#post-1992487