• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Niezrozumiały błąd po edycji player.cpp [TFS 0.3.6pl1]

Slime

Active Member
Reaction score
33
Zamieniłem u siebie w kliencie club fighting na agility, a obronę tarczą chciałem zamienić na uniki, zależne właśnie od agi. Problem jest w tym, że po edycji jakichkolwiek parametrów w player.cpp, silnik nie chce się skompilować. Przykładowo, zamieniam przypadkową linijkę:
if(vocation->getMultiplier(MULTIPLIER_DEFENSE) != 1.0)
na
if(vocation->getMultiplier(MULTIPLIER_DEFENSE) != 2.0)
I kompilator zwraca taki komunikat:30
30 (ściezka)\server\gui.h:24, from ..\player.cpp In file included from ../gui.h:24, from ../player.cpp
30 (ściezka)\server\player.cpp from ../player.cpp
23 (ścieżka)\server\playerbox.h expected constructor, destructor, or type conversion before "class"
Co ciekawe, jeśli zmienię tę linijkę na wartość wyjściową if(vocation->getMultiplier(MULTIPLIER_DEFENSE) != 1.0) silnik dalej nie chce się skompilować i musze podmienić player.cpp na nowy, wyciągnięty prosto ze ściągniętego sourca, żeby móc go znów skompilować.
Nawet taka głupota jak zamiana g_game.addMagicEffect(getPosition(), MAGIC_EFFECT_WRAPS_GREEN); na g_game.addMagicEffect(getPosition(), MAGIC_EFFECT_WRAPS_BLUE); sprawia, że silnik się rozdupcza, jednocześnie rozdupczając moją wizję serwera.
Do kompilacji używam Stian's Repack Dev-Cpp v2.

Tutaj temat po angielsku z obrazkiem:
http://otland.net/threads/uneditable-player-cpp-on-tfs-0-3-6pl1.208072/#post-1992487

Back