• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Ping na serwer

Status
Not open for further replies.

Murach

Banned User
Reaction score
3
Witam

W jaki sposób mogę rozróżnić czy ktoś pinguje mi serwer czy jest to ze strony hostingu ?
Jakieś błędy pokazuje w logach?

tcpdump -n -p icmp
Jak coś leci to znaczy że ktoś Ci PINGUJE serwer, wtedy najlepiej zrobić
iptables -A INPUT -j DROP *
I wtedy masz 100% pewności że nikt Cie nie spinguje.

*żeby nie było że jestem zły, wygoogluj co ta komenda robi.

Jak nic nie leci to w top/htop zobacz ile procka zjada ots.

Po pierwsze przeanalizuj czy pinguje czy nie bo nie wszystko jest nazwane waszym pingowaniem to wszystko jest jak drzewo

Atak > protokół < i dalej się rozgałęźna :)

Ps Skończcie nazywać każdy atak pingowaniem bo kurwa to jest debilne.... :D

Last edited:
prawdopodobnie chodzi ci o atak syn flood.. ale niepowiem ci nic na ten temat bo niechce sie rozpisywac niemajac pewnosci ze o to wlasnie ci chodzi

ps. przestan nazywac to pingiem lepiej juz sie popisac i podac dokladnie co sie dzieje z ots ew. nazwe ataku^^

No co to za atak, w pewnym momencie na serwerze gracze dostają debugi, kicki, ale lagów nie ma! Po paru minutach serwer dostaje freeza na 1-30 min, po czym każdy może z powrotem wejść, strona podczas debugów i kicków działa poprawnie, tylko wyłącza się liczba osób online, a podczas freeza także nie można wejść ani na strone ani na ftp/putty/winscp

Debian/linuxpl/

Bawiłem się dziś już dłuższy czas z iptables, ale po pewnym momencie serwer się zawiesił (po wpisaniu komendy iptables ...) i musiałem go restartować -.-

Dziękuje Dobranoc. ELo

A tak serio to nie dziw sie gdy serwer w linuxpl zalapie Ci laga gdyz sa to najbardziej (prawdopodobnie) katowane vpsy w Polsce

Last edited:
nie, to atak. Trwa atak na infoplus (przypuszczenia) a łącza w nask mają zbyt małe limity, zapycha coś mocno łącze.

nie, to atak. Trwa atak na infoplus (przypuszczenia) a łącza w nask mają zbyt małe limity, zapycha coś mocno łącze.

yyy co Ty pierdolisz o nask? To nie jest żadna polska centrala zwyczajny AS8308. Jest wiele osobnych peeringów. Nask właściciel gównego dns w polsce "dns.pl" czyli wszystkich krajowych domen, oni chuja mogą, że tak powiem...

Code:
Witam, tak, nasz operator zmaga się z atakami na własną sieć
szkieletową, są już blisko rozwiązania problemu.

Połączenie urywa się na
Code:
radom-gw-so-1-0-0-100.nask.pl [193.59.202.149]
Organization 	Research and Academic Networks in Poland
ISP 	NASK Research and Academic Computer Networks
AS Number 	AS8308 NASK Research and Academic Computer Networks

Może profesjonalistą nie jestem ale wskazuje że nask w radomiu nie ogarnia :)

Code:
Witam, tak, nasz operator zmaga się z atakami na własną sieć
szkieletową, są już blisko rozwiązania problemu.

Połączenie urywa się na
Code:
radom-gw-so-1-0-0-100.nask.pl [193.59.202.149]

Może profesjonalistą nie jestem ale wskazuje że nask w radomiu nie ogarnia :)
A może twój operator nie chce Ci odpowiedzieć i po prostu chcę Cię spławić, gdyż ma to w dupie.

Status
Not open for further replies.
Back