• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Świadomy sen

Kiedyś próbowałem i nawet coś powoli kojarzyłem ale przestałem, sam nie wiem czemu ;s

To nie działa, nie poruchasz sobie :/
ty próbowałeś i nadal próbujesz.

#temat
jak dla mnie to nic niezwykłego i nie mam zamiaru próbować, choć muszę przyznać, że to był nasz wczorajszy temat przy piwku, gdyż przeczytaliśmy o tym na jakiejś ulotce ;d

działa, ale trzeba dużo ćwiczyć

ktoś napisał "nie poruchasz sobie"

no niestety to prawda ;/ jak stanie podczas świadomego snu to się od razu budzisz ;/

dla mnie najlepszą metodą jest przerywany sen

Ja kiedyś w młodości jak miałem około 8 lat zapamiętałem sytuację że panowałem nad snem, w śnie wiedziałem że to sen, niestety nie trwał on długo z tego co pamiętam to ok 5sek może wiecej, gdy się urwał poszedłem spać drugi raz i miałem coś podobnego, wiedziałem że jak coś mi się w śnie stanie to się obudzę, i skoczyłem ze schodów i się obudziłem, już nigdy mi się nie zdarzyło tego powtórzyć, możecie wierzyć lub nie ale to mnie przytrafiło ;)

Miałem coś takiego, jak byłem mały, jeszcze w podstawówce.
Odkąd zacząłem palić papierosy już tego nie miałem . ;/

A mieliście taki stan profesjonalnie na to się chyba mówi "stan helikoptera" ?
Mówię wam masakra ; / na to nie trzeba ćwiczeń chodź nie każdemu się udaje.
;DD

A mieliście taki stan profesjonalnie na to się chyba mówi "stan helikoptera" ?
Mówię wam masakra ; / na to nie trzeba ćwiczeń chodź nie każdemu się udaje.
;DD

To jest po każdej imprezie zakraplanej alkoholem ;p - kładziesz się i odlatujesz.

To jest po każdej imprezie zakraplanej alkoholem ;p - kładziesz się i odlatujesz.
Lubię to!

A tak przy okazji, patrzcie co ukazało się moim oczom w multi kinie na nocy filmowej
1R1l4.jpg

Last edited:
Nie próbuje świadomego snu, ale zawsze jak śnie to ogarniam co się dzieje, tzn podejrzewam, że to sen, i np. coś robię i naglę myślę, że to sen, to sprawdzając to próbuje o czymś "nie myśleć" tzn myśleć, że coś takiego nie może się stać np. ze mi zrobi wjazd na chatę mumia, i nagle co się dzieje? się kijem bronie od niej i się budzę, bo wiem, że to sen ;/
to podobnie jest jak np. żołnierze działają w nocy, to nie wolno im się wpatrywać w cel prosto, tylko kątem oka, bo np. jak patrzą na kamień po ciemku centralnie to wtedy mózg nie umiejąc rożróżnić dokładnych kształtów przyrównuje go do naszych największych lęków czy "przewidywań" no jesteś na akcji jakieś to raczej wypatrujesz wroga, wpatrujesz się w coś, a mózg nie umiejąć rozróżnić dokładnych kształtów przybliża go do naszego wyimaginowanego wroga, naszych obaw. Gdy np. jest ciemno, późna pora i np. jesteśmy młodzi to nie mamy takiej pewności, że nic się nie stanie, więc np. gdy boimy się, że np. wejdzie złodziej, to każdy szelest czy skrzypnięcie pierwsze co u nas wywoła to wyraźny obraz tego czego się boimy (tzn nie jak halucynacje, że przed ryjem ci bandzior wyskoczy, ale takie, że w myślach to widzisz jakby)
no a we śnie widzimy tylko przez myśli, nie przez oczy, więc co zobaczymy w myślach to to jest wtedy w rzeczywistiości snu.

hmm
wiem kiedy zasypiam xd, bo zawsze przed snem myślę dużo, co robić chcę itd. albo wyobrażam siebie w jakiś sytuacjach i gdy różne sytuacje nachodzą na siebie bez sensu, to wiem, że zaraz zasnę, np. myślę o wycieczce do lasu i nagle myślę bez powodu o statku, to już się zaczyna

imo, często mam świadome sny, czasami jest tak że mogę ten sen kontrolować, a czasami jest tak że wiem że śnię lecz nie umiem tego wykorzystać (choćby koszmar) - jak jest normalny sen, taki lajtowy to łatwo nim panować że tak nazwę.

a stan helikoptera jak to nazwał game~, to jest nic niezwykłego. Za dużo alkoholu, zmierzasz w stronę łóżka + ciało jest przyzwyczajone do innej temperatury, nagle kładziesz się na łóżku i przykrywasz się kołdrą. Ciało odbiera za dużo ciepła, po czym zaczyna się helikopter kiedy zamykasz oczy, zamykasz, otwierasz i tak na zmianę, w końcu wystartowywujesz z łóżka jak samolot w stronę ubikacji. Dlaczego? - odruchy wymiotne (lecz to Tylko przykład, zazwyczaj tak było u mnie :D)

ty próbowałeś i nadal próbujesz.

#temat
jak dla mnie to nic niezwykłego i nie mam zamiaru próbować, choć muszę przyznać, że to był nasz wczorajszy temat przy piwku, gdyż przeczytaliśmy o tym na jakiejś ulotce ;d

Kto Ci dzieciaku piwo sprzedał ?

Mi kiedyś eznajomy o tym opowiadał, wciągnąłem się w lekturę, trochę trenowałem. Efekt marny - nie pamiętam bym miał ld, jedynie rano więcej normalnych snów pamiętałem i wyrobiłem nawyk liczenia palców/sprawdzania godziny co chwilę:P

imo, często mam świadome sny, czasami jest tak że mogę ten sen kontrolować, a czasami jest tak że wiem że śnię lecz nie umiem tego wykorzystać (choćby koszmar) - jak jest normalny sen, taki lajtowy to łatwo nim panować że tak nazwę.
Podzielisz się towarem?;>

Mi kiedyś eznajomy o tym opowiadał, wciągnąłem się w lekturę, trochę trenowałem. Efekt marny - nie pamiętam bym miał ld, jedynie rano więcej normalnych snów pamiętałem i wyrobiłem nawyk liczenia palców/sprawdzania godziny co chwilę:P

Podzielisz się towarem?;>

jasne, morfina. Wiaderkami i kubełkami, proponuję Ci na początku małą ilość żebyś nie przedawkował.

Back