• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

[VPS] Ilu graczy utrzyma?

NO spoko.. mowisz ze max 100 osob da rade? dziwi mnie to poprostu.. slabe parametry

p.s
gdzies czytalem ze na VPS wlasnie nie mozna stawiac otsow?;p..

To byla taka sama bajka jak ze 150 osobami na 256 mb ramu =D!

To nie bajka, serwer działał na silniku TheForgottenServer i był pod klienta 8.31-8.42, jakoś tak (dokładnie nie pamiętam)
jak dobrze pamiętam, przez 3 miesiące działał na moim komputerze.

Niedowiarku:
niezlykomp.jpg

Na lapku mam 2GB RAM. ;)

Hm, ja ide w kime.. ;d

100 osob da rade na tym 65zl? dziwie sie poprostu bo jak juz wspomnialem, przeciez to sa slabe parametry ;d

"p.s
gdzies czytalem ze na VPS wlasnie nie mozna stawiac otsow?;p.."

Hm, ja ide w kime.. ;d

100 osob da rade na tym 65zl? dziwie sie poprostu bo jak juz wspomnialem, przeciez to sa slabe parametry ;d

"p.s
gdzies czytalem ze na VPS wlasnie nie mozna stawiac otsow?;p.."

Na VPS-ie jak i na serwerze dedykowanym możesz odpalać jakie chcesz aplikacje. Także nie widzę powodu czemu nie mógłbym stawiać serwerów OTS? <_<

To nie bajka, serwer działał na silniku TheForgottenServer i był pod klienta 8.31-8.42, jakoś tak (dokładnie nie pamiętam)
jak dobrze pamiętam, przez 3 miesiące działał na moim komputerze.

Niedowiarku:
niezlykomp.jpg

Na lapku mam 2GB RAM. ;)

To, ze pokazales mi na screenie maszyne, ktora ma 256 MB RAMu, nie potwierdza tego, ze utrzymales na niej 150 graczy ;>

Sam silnik potrzebuje ramu i doliczmy jeszcze inne procesy itp systemowe...

Mysle ze 100 osob spokojnie utrzyma, ale zalezy czy bedzie do tego aac maker i jak silnik jest rozbudowany.

Zazwyczaj instalacja VPSow jest darmowa.

Ja wogole nie konca rozumie działanie takiego vps, czym on sie praktycznie rozni od serwera dedykowanego? I czy predkosc mojego internetu, komputera bedzie miala w tym wypadku jakies znaczenie?

Nie będzie miała znaczenia prędkość netu twego.
VPSy to serwery wirtualne tzn. mamy jednego dedyka i dzielimy go na kilka mniejszych czesci. Jedna taka czesc to jeden VPS :P

Jasno sie wyrazilem?

To sa tansze opcje dla mniej wymagajacych niz dedyki :) Dzis sie dowiem od nich czy instalacja darmowa :) Cos powinienem ich jeszcze spytac? jakies informacje, bo ja pierwszy raz chce postawic otsa na jakim kolwiek "dedyku"

Back