Cześć, zaimplementowałem to w nekiro 1.5 772 downgrade, aby przetestować. Udało mi się to skompilować i zalogować z tymi nowymi funkcjami, jednak wierzchowce, skrzydła i aura nie były widoczne po wybraniu stroju (nie zależy mi na wierzchowcach i skrzydłach). Przetestowałem aurę z identyfikatorem stroju, który już istniał, czy zobaczę inny strój, który jest renderowany, ale nic.
Nawet zaimportowałem aurę png (którą ktoś tu zamieścił) do moich strojów za pomocą object builder i dodałem ten identyfikator do auras.xml, jednak nie pojawił się on nawet w oknie stroju (istniejący strój potwora pokazał, ale i tak nie został zastosowany). Macie jakieś pomysły, dlaczego aura się nie renderuje?
-------
REDAGOWAĆ:
rozwiązano ze zmianami na stronie:
[OTCv8] Aury i skrzydła (https://otland.net/threads/otcv8-auras-and-wings.284325/page-2#post-2727031)
aura renderuje się poprawnie. Pierwszy raz zrobiłem coś źle podczas ręcznego tworzenia aury z .png, więc działało to tylko wtedy, gdy patrzyłem na północ,
jednak pozycja była w porządku
View attachment 87357
więc zduplikowałem strój 32x32 i zamieniłem duszki z aura.png bez tych iskier, tylko te kółka.
View attachment 87358
teraz działa we wszystkich kierunkach, ale pozycja jest w jakiś sposób nieprawidłowa, więc będę musiał to naprawić, ale przynajmniej działa
edit2: naprawiono przesunięcie stroju w konstruktorze obiektów
Czy uważasz, że zadziała to z wersją nekiro 772, jeśli zaimportuję do źródeł tylko fragmenty kodu „aura” bez wierzchowców? (żebym mógł ustawić aurę w LUA)
Przy pełnej implementacji sądzę, że potrzebuję
Code:
ProtocolGame:parseToggleMount
w celu wywołania zmiany stroju, jeśli się nie mylę. Z tego powodu.
LUA:
addGameTask(&Game::playerToggleOutfitExtension, player->getID(), wierzchowiec, skrzydła, aura, shader);
Prawie zapomniałem, z jakiegoś powodu działa tylko wtedy, gdy kompiluję i uruchamiam serwer w systemie Windows. Gdy kompiluję i uruchamiam go w dockerze, otrzymuję błąd segmentacji, gdy próbuję się zalogować. Ten sam kod, który jest dziwny (działał w poprzedniej wersji)