• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

OpenTibia Remere's Map Editor 3.2

EdMignari

Veteran OT User
Joined
Jan 8, 2011
Messages
193
Best answers
0
Reaction score
340
Hi, Guys
The RME was updated!

What's new?

Features:

  • Export minimap by selected area.
  • Search for unique id, action id, containers or writable items on selected area.
  • Go to Previous Position menu. Keyboard shortcut 'P'.
  • Data files for version 10.98.
  • Select Raw button on the Browse Field window.

Fixed bugs:


  • Monster direction is not saved.
  • Search result does not sort ids.
  • Text is hidden after selecting an item from the palette.


Export minimap by selected area:

1 - Select an area.
2 - Go to File > Export > Export Minimap...
3 - Choose the Selected Area option.







Search for unique id, action id, containers or writable items on selected area:

1 - Select an area.
2 - Go to Edit > Find on Selected Area > ...




Go to Previous Position:

1 - Open Go To Position window (Crtl + G) or Go To Destination on the magic field.
2 - Press 'P'.






Links:

Source

Download
 

pvpfleczu

New Member
Joined
Nov 10, 2012
Messages
27
Best answers
0
Reaction score
3
When you add option to export tab "Search Results"?
I want a list of used UID/AID.
 

Snavy

Alpha - AUUU
Joined
Apr 1, 2012
Messages
771
Best answers
6
Reaction score
130
Location
Kepler452b
Could somebody compile this RME for MAC OSX El Capitan ? 10.11.6
 
OP
EdMignari

EdMignari

Veteran OT User
Joined
Jan 8, 2011
Messages
193
Best answers
0
Reaction score
340
@EdMignari would be great to see the live mapping feature on this version.
It is still a beta feature and is disabled, but you can enable it by yourself.
data/menubar.xml

Find
HTML:
<!--
    <menu name="$Live">
        <item name="$Host Server" action="LIVE_START" help="Start a live mapping session (as the host)."/>
        <item name="$Join Server" action="LIVE_JOIN" help="Join a live mapping session."/>
        <item name="$Leave Server" action="LIVE_CLOSE" help="Leave this live mapping session."/>
    </menu>
-->
And remove xml comment
HTML:
<menu name="$Live">
        <item name="$Host Server" action="LIVE_START" help="Start a live mapping session (as the host)."/>
        <item name="$Join Server" action="LIVE_JOIN" help="Join a live mapping session."/>
        <item name="$Leave Server" action="LIVE_CLOSE" help="Leave this live mapping session."/>
</menu>
 

Frostie

Mapper/basic scripter (NL)
Joined
Feb 14, 2012
Messages
447
Best answers
0
Reaction score
424
Location
Holland
It is still a beta feature and is disabled, but you can enable it by yourself.
data/menubar.xml

Find
HTML:
<!--
    <menu name="$Live">
        <item name="$Host Server" action="LIVE_START" help="Start a live mapping session (as the host)."/>
        <item name="$Join Server" action="LIVE_JOIN" help="Join a live mapping session."/>
        <item name="$Leave Server" action="LIVE_CLOSE" help="Leave this live mapping session."/>
    </menu>
-->
And remove xml comment
HTML:
<menu name="$Live">
        <item name="$Host Server" action="LIVE_START" help="Start a live mapping session (as the host)."/>
        <item name="$Join Server" action="LIVE_JOIN" help="Join a live mapping session."/>
        <item name="$Leave Server" action="LIVE_CLOSE" help="Leave this live mapping session."/>
</menu>
Thanks alot!
 

Snavy

Alpha - AUUU
Joined
Apr 1, 2012
Messages
771
Best answers
6
Reaction score
130
Location
Kepler452b
Hm... I'm sure i compiled for 10.9+. Maybe it's something with the info.plist? Anyway why don't you just update to Sierra? =P
Don't want to take the risk. Every update has new problems :S
 

Snavy

Alpha - AUUU
Joined
Apr 1, 2012
Messages
771
Best answers
6
Reaction score
130
Location
Kepler452b
@Elime I can open it with terminal :D hhhhh
The trick was to run the terminal app instead of the normal one.
 

Elime

OTServers.eu
Joined
Apr 11, 2013
Messages
262
Best answers
1
Reaction score
249
Location
Sweden
@Snavy

Great! You can try adding the following in the info.plist to make it run properly:

Code:
<key>LSEnvironment</key>
<dict>
    <key>MinimumSystemVersion</key>
    <string>10.9.0</string>
</dict>
Add it near the end after <string>1.0</string> and before </dict>
 
Top