Tibia 11.0 and OTServes

silveralol

Veteran OT User
Joined
Mar 16, 2010
Messages
1,461
Best answers
8
Reaction score
184
I'm reading about the news of tibia, tibia cast will stop to update the client, they don't have time to update to run with tibia 11.0, then I ask, how will be the otservers ?
the forgotten server, will be able to emule the new tibia ?
this question is killing me, I don't want that the otservers stay in versions 10.92 -
 

Tarek1337

Excellent OT User
Joined
Jun 9, 2012
Messages
3,551
Best answers
3
Reaction score
1,000
Location
Sweden
I'm reading about the news of tibia, tibia cast will stop to update the client, they don't have time to update to run with tibia 11.0, then I ask, how will be the otservers ?
the forgotten server, will be able to emule the new tibia ?
this question is killing me, I don't want that the otservers stay in versions 10.92 -
Probably when TFS 1.2 is officially released @Mark and the other Github developers will find a solution like they always do.
 
OP
silveralol

silveralol

Veteran OT User
Joined
Mar 16, 2010
Messages
1,461
Best answers
8
Reaction score
184
Probably when TFS 1.2 is officially released @Mark and the other Github developers will find a solution like they always do.
Ofc they can do it, but takes some time, I don't want die before see tibia 11.0 in otservers hehe
 

gunz

GunzOT Owner
Premium User
Joined
Dec 30, 2007
Messages
491
Best answers
3
Reaction score
153
Of course there will be possibility to run OT on Tibia 11+, the problem is it will be hard to track new maps.
 

gs1994

Not Like Mark
Joined
Nov 28, 2014
Messages
145
Best answers
0
Reaction score
20
Just give me the account that can login to client 11.0 and I will share with you changes to source to get working client 11.0 on otserv.
 

Yamaken

Pro OpenTibia Developer
Premium User
Joined
Jul 27, 2013
Messages
458
Best answers
2
Reaction score
330
It's not all... I need also hex values of packet, that client gets after first message.
Share with us how to make the client connect with otserver(the RSA part i believe) and i will help you with the packets.
 
OP
silveralol

silveralol

Veteran OT User
Joined
Mar 16, 2010
Messages
1,461
Best answers
8
Reaction score
184
please share every information, and progress with this "new" codes with us :)
thank you guys
 

gunz

GunzOT Owner
Premium User
Joined
Dec 30, 2007
Messages
491
Best answers
3
Reaction score
153
@Yamaken
Great contribution!

Have someone tried to figure out what is the alternative for Tibia.dat in new client ?
 

gs1994

Not Like Mark
Joined
Nov 28, 2014
Messages
145
Best answers
0
Reaction score
20
Share with us how to make the client connect with otserver(the RSA part i believe) and i will help you with the packets.
you probably don't need to change it. I noticed, that I could get the packet from client in server and I could respond for it, but I don't know structure, which is needed to be send.
 

gunz

GunzOT Owner
Premium User
Joined
Dec 30, 2007
Messages
491
Best answers
3
Reaction score
153
@gs1994

This is possible since you send login data encrypted in https, but I dont think the connection to server is unencrypted now.

EDIT: Cip just ended the beta test, hope they've changed their mind bcuz Tibiacast and bot-makers announced they will not develop tools for new client or a least they wanna give them some time. For me it's unbelieveable that Cip dont care about those things.
 
Last edited:

Yamaken

Pro OpenTibia Developer
Premium User
Joined
Jul 27, 2013
Messages
458
Best answers
2
Reaction score
330
you probably don't need to change it. I noticed, that I could get the packet from client in server and I could respond for it, but I don't know structure, which is needed to be send.
lol. The beta client was used with current cipsoft server and it uses almost the same as flash client, they still have rsa references at the beta client. RSA is needed to send login data, etc. Without changing the RSA you can't understand the first message that the client sends to the game server.
 
Top