Nostalrius 7.7

tarantonio

Old School Player
Joined
Jun 21, 2009
Messages
683
Reaction score
157
Anyone with problems to use manafluids or runes on players or theirself? The issue is only with OTClient
 

ninolouco

New Member
Joined
Mar 11, 2019
Messages
22
Reaction score
1
Please, anyone have the task script system that work using this engine? I just want a task script, not npcs modification, this i know do.
 

slimow4s

Well-Known Member
Joined
Aug 27, 2012
Messages
37
Reaction score
2
@Ezzz I didn't understand your conversation with @Yamaken
You said that in old Tibia had only 1 exhaust for everything. Are you saying that are the same cooldown for heal and attack?
Another question, what about using a agressive rune like Sudden Death and a agressive spell like UE, will be 2S to cast UE or 1S?
 
OP
Ezzz

Ezzz

Developer
Joined
Feb 26, 2010
Messages
1,668
Reaction score
382
Location
Quito, Ecuador
In oldschool Tibia, every spell shares cooldown, is it a rune or a spell, however, you could still spam bug Exura and Exura Vita within 2 seconds in 7.4 as far as I'm aware.
 

Felipe93

Ghost Member
Joined
Mar 21, 2015
Messages
1,259
Reaction score
167
Location
Chile

Bigslug

New Member
Joined
Mar 20, 2016
Messages
2
Reaction score
0
I can't get the exe to run with the provided database, just closes as soon as I open it. Can't even see the error it's throwing, but I can get it to launch(but not connect) with an old DB I've used. Been so long since I messed with OTs, I think I'm overlooking something easy.
 

pink_panther

Member
Joined
Sep 10, 2016
Messages
72
Reaction score
14
I can't get the exe to run with the provided database, just closes as soon as I open it. Can't even see the error it's throwing, but I can get it to launch(but not connect) with an old DB I've used. Been so long since I messed with OTs, I think I'm overlooking something easy.
Open a command prompt first, and then run the process so you can at least see the error it throws.

Could literally be anything.
 

jackl90

Member
Joined
Jul 25, 2017
Messages
153
Reaction score
5
Anyone fixed the bug with exana pox? No work with the player walking...
 

Felipe93

Ghost Member
Joined
Mar 21, 2015
Messages
1,259
Reaction score
167
Location
Chile
Anyone fixed the bug with exana pox? No work with the player walking...
i don't know the differences between tfs 0.4 and 1.2 but i did in this way
in my 0.4 engine

search for something similitar to this: (player.cpp)
Code:
void Player::onWalk(Direction& dir)
and find in the code something similar to this and commit/omit it
Code:
setNextAction(OTSYS_TIME() + getStepDuration(dir));
is not a real fix but it worked
 
Last edited:
OP
Ezzz

Ezzz

Developer
Joined
Feb 26, 2010
Messages
1,668
Reaction score
382
Location
Quito, Ecuador
i don't know the differences between tfs 0.4 and 1.2 but i did in this way
in my 0.4 engine

search for something similitar to this: (player.cpp)
Code:
void Player::onWalk(Direction& dir)
and find in the code something similar to this a commit it
Code:
setNextAction(OTSYS_TIME() + getStepDuration(dir));
is not a real fix but it worked
Do not consider this a fix, it will bring many other issues and behavior changes, I will commit a fix later today.
 

Felipe93

Ghost Member
Joined
Mar 21, 2015
Messages
1,259
Reaction score
167
Location
Chile
Do not consider this a fix, it will bring many other issues and behavior changes, I will commit a fix later today.
i said that is not a real fix but it works and ofc it will change some things. but is not a big deal .. at least not for me.
(i understand your viewpoint of 100% real tibia772. but it's useless to everyone of us because no one of us have the time to play it anymore or play the game as is it used to be)
with this change ppl will be able to move / use things while walking etc. nothing more complicated than that.
btw i never had issues by omitting that line.
plus .. maybe someone will look by this function instead of the deprecated one. that btw is annoying as hell

PS: Why did u wait till my comment, to fix this "issue"?
 
Last edited:

pink_panther

Member
Joined
Sep 10, 2016
Messages
72
Reaction score
14
i don't know the differences between tfs 0.4 and 1.2 but i did in this way
in my 0.4 engine

search for something similitar to this: (player.cpp)
Code:
void Player::onWalk(Direction& dir)
and find in the code something similar to this a commit it
Code:
setNextAction(OTSYS_TIME() + getStepDuration(dir));
is not a real fix but it worked

Code:
local combat = Combat()
combat:setParameter(COMBAT_PARAM_EFFECT, CONST_ME_MAGIC_BLUE)
--combat:setParameter(COMBAT_PARAM_DISPEL, CONDITION_POISON)
combat:setParameter(COMBAT_PARAM_AGGRESSIVE, false)

function onCastSpell(creature, variant)
    creature:removeCondition(CONDITION_POISON)
    return combat:execute(creature, variant)
end
 

Felipe93

Ghost Member
Joined
Mar 21, 2015
Messages
1,259
Reaction score
167
Location
Chile
Code:
local combat = Combat()
combat:setParameter(COMBAT_PARAM_EFFECT, CONST_ME_MAGIC_BLUE)
--combat:setParameter(COMBAT_PARAM_DISPEL, CONDITION_POISON)
combat:setParameter(COMBAT_PARAM_AGGRESSIVE, false)

function onCastSpell(creature, variant)
    creature:removeCondition(CONDITION_POISON)
    return combat:execute(creature, variant)
end
:) im astonished that maybe you found another solution.
im not using this distro anyway, ill check that in the old tfs
i just was trying to help, nice one mate
but check what DISPEL function does again.
 
Last edited:

pink_panther

Member
Joined
Sep 10, 2016
Messages
72
Reaction score
14
:) im astonished that maybe you found another solution.
im not using this distro anyway, ill check that in the old tfs
i just was trying to help, nice one mate
but check what DISPEL function does again.
No idea what the old line did, but found just using remove condition works well even when running.

 

slimow4s

Well-Known Member
Joined
Aug 27, 2012
Messages
37
Reaction score
2
does someone knows how to attack a entire stack with agressive rune like sd?
 

Felipe93

Ghost Member
Joined
Mar 21, 2015
Messages
1,259
Reaction score
167
Location
Chile
No idea what the old line did, but found just using remove condition works well even when running.

pathetic jajaja
use your effort to learn instead of use it to search memes on google, buddy 😙
atleast im trying to help,atleast im trying to deliver solutions... what are you are doing instead of searching memes on google? LOL
nice meme anyway.. it made me laugh XD
it makes you look so infantile
btw buddy you should improve your reading comprehesion
 
Last edited:

iNux

New Member
Joined
Jan 19, 2019
Messages
9
Reaction score
7
does someone knows how to attack a entire stack with agressive rune like sd?

Lua:
local area = {
{1},
}

local combat = Combat()
combat:setParameter(COMBAT_PARAM_TYPE, COMBAT_PHYSICALDAMAGE)
combat:setParameter(COMBAT_PARAM_EFFECT, CONST_ME_MORTAREA)
combat:setParameter(COMBAT_PARAM_DISTANCEEFFECT, CONST_ANI_DEATH)
combat:setArea(createCombatArea(area))

function onGetFormulaValues(player, level, maglevel)
    local base = 150
    local variation = 20
    
    local formula = 3 * maglevel + (2 * level)
    
    local min = (formula * (base - variation)) / 100
    local max = (formula * (base + variation)) / 100
    return -min, -max
end

combat:setCallback(CALLBACK_PARAM_LEVELMAGICVALUE, "onGetFormulaValues")

function onCastSpell(creature, variant, isHotkey)
    return combat:execute(creature, variant)
end
 

pink_panther

Member
Joined
Sep 10, 2016
Messages
72
Reaction score
14
pathetic jajaja
use your effort to learn instead of use it to search memes on google, buddy 😙
atleast im trying to help,atleast im trying to deliver solutions... what are you are doing instead of searching memes on google? LOL
nice meme anyway.. it made me laugh XD
it makes you look so infantile
btw buddy you should improve your reading comprehesion
Mmm, was just a joke.

But if you're just going to be rude I wont help you at all next time, and you can use your effort to learn instead

Peace.
 
Top